Lesaker från svenska vikingar

Jag har sedan innan skrivit att jag handlar allt på nätet, kläder, inredning, you name it! Det var därför jag blev glatt överraskad när jag såg att det svenska leksaksföretaget Vikingtoys.se ska få en ny och fräsch webbplats. Förhoppningsvis gör de webbplatsen till en försäljningswebbplats, där man kan handla leksaker direkt från Viking Toys. Att kunna handla leksaker i bra kvalitet online är riktigt bra. Då jag har ett antal syskonbarn i olika åldrar, kommer vikingtoys.se vara en gudagåva i letandet efter presenter.

Viking Toys stoltserar på sin nuvarande sida med att deras leksaker är hållbara, och har en lång livslängd. De har till och med en bild på en vuxen som ställer sig med skorna på på en leksaksbil, och leksaksbilen klarar av att hålla uppe den vuxnes vikt. Då jag har handlat hos en återförsäljare till Viking Toys, vet jag sedan innan att de har ett stort utbud av allt från billeksaker till djur, vilket betyder att det bör finnas något för de flesta barn. Det som är betryggande är att alla leksaker är gjorda av giftfritt plast, vilket är något som ALLA leksaker och barnprodukter bör vara. Rättare sagt ALLT som vi människor producerar bör vara fritt från gift, vare sig det är leksaker, kläder, hundmadrass till bästa vännen eller mat.

Det går att nämna flera sorters varor, men det hade tagit upp flera sidor. Vad det handlar är att det ska vara giftfritt.

I Sverige är vi (förhoppningsvis) rätt duktiga med att hålla borta gift och andra obehagliga substanser borta från våra varor. Sverige är till exempel ett av de bästa länderna när det kommer till att inte använda antibiotika i livsmedel (kött och kyckling). Svenska kycklingar får 1-3 antibiotikasprutor, medan de i länder som Danmark och Italien ger sina djur alldeles för många sprutor. Det är därför som Sverige försöker få till en lagändring i EU.