Jaktväska

En riktigt bra och funktionell jaktväska eller jaktryggsäck är lika viktigt för den frekvente jägaren som vandringskängorna är för den som fjällvandrar. Det kan vara bra att ha varit ute ett antal gånger och jagat i olika miljöer och säsonger för att veta vilken typ av jaktväska eller jaktryggsäck som du har behov av. Det du ska fundera över innan du bestämmer dig för en viss jaktväska är vad det är du måste ha med dig, och vad det är du vill ha med dig men som du skulle kunna klara dig utan. En jaktväska bär du inte med dig hur långt som helst, utan passar bättre om du har nära till tornet eller din vakt. En jaktryggsäck bör du ha när du ska gå långa sträckor i naturen.

Hur ska en jaktväska vara?

Att klämma och känna på olika typer av ryggsäckar eller jaktväskor är sedan ditt andra steg. Behöver den vara regntät eller räcker det att du har med den i bilen? Behöver du få ner ditt vapen i jaktväskan eller har du ditt vapen i ett fodral bredvid? Titta hur många olika fack väskan (om det finns för många onödiga eller kanske för få) har och om den är lagom stor att bära smidigt. Återigen beror det helt på hur du kommer att hantera din jaktväska och vad du tänker dig att ha i den.

Jaktväska vs. jaktryggsäck

Om du tänker vara borta i några dagar på din jakt och du kan ta bilen direkt till jaktstugan så passar det utmärkt med en jaktväska. Ska du sedan utgå från stugan och gå flera kilometer i olika typer av terräng så måste du ha en jaktryggsäck. Köper du en jaktryggsäck så är det superviktigt att den sitter bra på dig som person och därför måste du alltid prova ut din ryggsäck innan du köper den. Beställ inte ryggsäcken på nätet innan du har testat modellen. Det är det allra viktigaste när du ska gå långt med ryggsäck, att den sitter fast ordentligt.