Skydda barnens och dina kläder från fuktproblem

För att se till så att barnens och ens egna kläder hålls borta från fuktproblem, måste man vara varsam med läckor och andra vätskor som seriöst kan skada kläder, inredning och interiör. Ett uthällt glas med vatten kan snabbt skapa problem, inte minst på kläder som barnen, föräldrar eller andra i huset bär dagligen. Fukt har inga preferenser när det kommer till yta, det spelar ingen roll om det är en snygg klänning från Brandtex eller en billig T-shirt från en lågprismarknad. För er som tänker att lite fukt inte är några problem, tänk på att mögel lever och frodas i fuktiga delar av huset, inte minst kläder.

Det bästa man kan göra är att (innan en olycka händer) är att ventilera golv och väggar, på så sätt kan inte vätskan stanna kvar i interiören, vilket innebär att det inte bildas någon fukt.

Fukt kan förstöra mer än dyrbara kläder, ett fuktskadat golv kan bli en dyr affär, speciellt om man måste riva upp golvet och lägga nytt efteråt, alternativt måste betala en hyresvärd flera tusentals kronor för att få det fixat.

Så tveka inte att kontrollera att era egna golv är fuktsäkrade, det blir annars en rätt så tråkig överraskning den dagen då olyckan är framme.