Köpa kläder hos en klädgrossist?

Jag har länge gått i tankarna om man kanske skulle starta eget, jag har börjat gå igenom min lista på todos.

Att hitta min affärsidé
Jag har en idé om att sälja barnkläder online. För att utveckla själva idén att få den personlig och unik så har jag börjat leta efter olika organisationer där entreprenörer samlas, jag tänker att där finns alltid någon som har en idé men inte viljan att driva den.

När min unika idé är på plats checka av marknaden
Innan jag drar igång vill jag kolla av vilka konkurrenter som finns. Vad kan jag göra bättre? Om jag inte har någon konkurrensfördel så bör jag nog tänka om efter en ny idé eller ny tvist som gör det jag gör liet mer unikt och lite bättre.

Skapa min affärsplan
Det blir så mycket lättare att få in lite kapital från kanske Almi eller annat håll om jag kan förklara min plan i text. Speciellt bankerna älskar affärsplaner tänker jag.

Sätta upp mina mål
Om jag känner mig själv rätt så kommer jag behöva ha några konkreta mål och sedan belöna mig själv när jag når dem!

Detta är några av punkterna jag har fått ner på papper, jag vill givetvis inte avslöja detaljerna, men jag kan avslöja att jag har börjat kolla på olika leverantörer och bland dem hittat klädgrossisten Brandz United som ser ut att ha ett bra sortiment som nog passar det jag vill sälja. Jag ska kontakta dem för att förhandla om pris och leveransvillkor. För mig vore det ju bra om jag kunde få 30 dagar eller kanske lite mer på fakturorna så kan jag hinna sälja lite redan innan jag måste betala min faktura…. Hur detta går är väl en förhandlingsfråga!