SR:s inkallelse är bara ett test

Jag hittade nyligen artikeln ”Mobilisering övas i Sveriges Radio” på Svenska Dagbladets hemsida. Jag undrar om det är allvarligare än vad som verkar.

När jag läser artikeln från Svenska Dagbladet ser jag att det hela är ett test som Sveriges Radio gör för att se hur det går att skicka ut mobiliseringsordrar via radio. Säkerheten är alltid viktig, men det kan vara lite skrämmande att tänka att krigsförband kallas in via radio.

Som butiksägare, förälder och medborgare är jag förstås lite orolig över det här. Jag undrar om det är något vi bör bereda oss på. Är det något vi ska förbereda oss för? Jag hoppas att detta är ett sätt att förstärka säkerheten och inte en signal om att något stort är på väg.

För att hantera stressen som detta test kan innebära bör vi tänka på att det är bara ett test. Det är inte en inkallelse till att världen går under. Vi ska alltid hålla oss uppdaterade om vad som händer och komma ihåg att allting kommer bli okej.

Kanske kan vi ta det som ett tecken på att det är viktigt att förbereda oss på olika sätt. Vi måste hålla oss informerade och försöka hitta nya sätt att ta hand om oss själva och våra familjer. Vi måste ta hand om våra egna hälsor, stresshantering och mental hälsa.

Det kan vara skrämmande att tänka på att krigsförband kan kallas in via radio, men det är bara ett test som Sveriges Radio gör för att se hur det går att skicka ut mobiliseringsordrar. Vi ska inte låta det skrämma oss utan försöka förbereda oss på olika sätt.

[Länk till artikeln](https://www.svd.se/a/XbeRQm/mobilisering-ovas-i-sveriges-radio)

Kommentarer är stängda.